Ingyenesen letölthető mobil alkalmazások Szegedről

Az okos telefonokon, táblagépeken futó mobil alkalmazások felhasználása hazánkban is dinamikusan fejlődik. Segítségükkel nagy mennyiségű információt vihetünk telefonunkra, mobil eszközünkre letöltve, melyek így bármikor kulturális, turisztikai idegenvezetővé, útikalauzzá válhatnak.

Az INFOtec Kft. myApps.hu márkanév alatt négy, Szeged várost bemutató kulturális, történelmi és turisztikai témájú mobil alkalmazást fejlesztett és publikált a közelmúltban.

A SzegedGuide a város nevezetességeit mutatja be: sétára invitál, látnivalókat, éttermeket, szállásokat, programokat ajánl.

Kiemelt turisztikai jelentősége miatt külön alkalmazás készült a nemzet tudósainak, művészeinek, a magyar kultúra jeleseinek emléket állító Dóm téri szoborcsarnokról. Az itt kiállított művekről a Szeged Panteon alkalmazás nyújt részletes információt.

A ZooGuide Szeged segítségével a város Vadasparkját, a Botanic Garden Szeged alkalmazással pedig a Füvészkertet fedezhetjük fel.

Az Android, a Windows Phone, valamint az iOS marketeken ingyenesen elérhető alkalmazások audiovizuális ismertetőkkel teszik gazdagabbá a barangolást Szeged nevezetes pontjain. A leírások jelentős része több nyelven is hozzáférhető, így a külföldi turisták számára is használható.

Az információk látványos megjelenésbe ágyazott, könnyen kezelhető menüszerkezeten keresztül, illetve a tájékozódást segítő térkép aktív pontjainak kiválasztásával érhetők el. Az egyes megállóhelyekhez, látványosságokhoz „audio guide” típusú kép-és hanganyag tartozik, így az ajánlott útvonal bejárása során olyan kiegészítő információkhoz juthatunk, amelyek gyermekek és felnőttek számára egyaránt hasznos és érdekes ismereteket nyújtanak.

SzegedGuide lapjain épületek, múzeumok, terek, templomok, szobrok és emléktáblák kaptak helyet, továbbá megtalálhatók a Szegeden fellelhető vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és szálláshelyek ismertetése, elérhetőségei. Az alkalmazás közel 600 tartalmi lapból áll, melyek jelentős része angol nyelven is elkészült. 107 látnivaló részletes leírása, hanganyaga magyar és angol nyelven, 250 szálláshely, szórakozóhely, egyéb szabadidős hely ismertetése, elérhetősége.

Szeged Panteon alkalmazás célja a Dóm téri emlékcsarnok szobraival megörökített történelmi személyiségek bemutatása. 132 oldalon, képekkel illusztrálva tárja fel a magyar portrészobrászat és emlékműszobrászat remekeit, angol nyelven is, teljes hanganyaggal. Túravezetés 25 szoborral magyar, angol, német, orosz, francia és spanyol nyelven.

ZooGuide Szeged a park állatainak fotóit, részletes leírásait tartalmazza interaktív formában. Közel 150 lapon keresztül ismerkedhetünk a Szegedi Vadaspark történetével, állataival, tájékoztatást kaphatunk a nyitva tartásról és a jegyárakról is. Az alkalmazás teljes tartalma magyar és angol nyelven, 30 állat bemutatása német, orosz és spanyol nyelven, hanganyaggal együtt érhető el.

Botanic Garden Szeged alkalmazás elkészítésével a gyűjteményben található növények megismertetése mellett a Füvészkert bemutatása, valamint programjainak népszerűsítése volt a cél. Az alkalmazás közel 100 lapból épül fel. Túravezetés 17 db összefoglaló hanganyaggal.

Több száz fénykép illusztrálja a város kínálatát, térképek könnyítik a tájékozódást az egyes helyszínek között. Az alkalmazásokban a nevezetességek ismertetése mellett a felhasználó külső hivatkozások segítségével az interneten megtalálható további kiegészítő információkhoz juthat. Közvetlenül tárcsázhatja az étterem telefonszámát, küldhet e-mail üzenetet a szálláshelynek, vagy megnézheti a szolgáltató weboldalát.

 

Az INFOtec Kft. 1989 óta működő szegedi szoftverfejlesztő vállalkozás. 2011-ben kezdte el a mobil alkalmazások fejlesztését, mindhárom alapvető alkalmazási platformra rendelkezik fejlesztői tapasztalattal. A mobil piactereken a cég által fejlesztett 12 alkalmazás érhető el, amelyeket az elmúlt egy évben közel 50 ezer felhasználó töltött le, ismert meg a világ minden részén. A fejlesztési csoportban jelenleg 12 főállású fejlesztő, grafikus, szerkesztő, illetve idegen nyelvű szakfordító dolgozik.

 

 

Szeged, 2013. február