Virtuális kiállítás, túravezető

Cégünk turisztikai célú mobil alkalmazásai közvetlen kapcsolatban állnak az általunk fejlesztett Turisztikai adatbázissal.  Az adatbázis nyílt, szabványos interfészen keresztül különböző technikai lehetőséget biztosít a csatlakozásra.

A Turisztikai adatbázis különböző témakörökben tárol adatokat, illetve biztosítja azok szabványos publikációját, például események, programajánlók, látnivalók, helyi értékek, kiemelt ajánlatok.

A Turisztikai adatbázisban önálló objektum típus a „Túra”, amely használható múzeumok, galériák, kiállítások hanganyaggal támogatott tárlatvezetésére, kerékpáros, lovas túrák térképes útvonalának megjelenítésére, városon belül tervezett kulturális séták támogatásához, megállóhelyekkel, térképes támogatással, kép és hanganyaggal.

A Turisztikai adatbázis lehetőségeiről, a felhasználás feltételeiről, a szolgáltatás díjáról további információk az info{kukac}myapps.hu email címen kérhetők.

Virtuális kiállítás

A kiállítás elmei meghatározott sorrendben megjelenített tartalmi leíró lapok. Az egyes elemek leírásai tartalmazhatnak külső hivatkozásokat (honlap hivatkozás Youtube videó, Wikipédia, egyéb elérhetőség), képgalériát, audio-guide hanganyagot.

Példa: (H)ősök – szegedi virtuális arcképcsarnok

Arcképcsarnok 26 olyan híres író, költő, művész, tudós pályaképét gyűjti össze és mutatja be virtuálisan, akik Szegeden születettek, vagy itt alkottak, tevékenykedtek életüknek egy szakaszában. A Somogyi-könyvtár gazdag helyismereti állománya sok esetben őrzi ezen közismert személyiségek kéziratait, fotóit, első kiadású műveit vagy leveleit. Szeretnénk ezekbe most bepillantást nyújtani, és ezáltal közelebb hozni őket a felhasználókhoz. Célunk az, hogy játékosan, élményszerű formában ismerhessék meg Szeged történelmi, irodalmi, tudománytörténeti szempontból fontos személyeit.

 

Példa: Tisza-tó halfajai

A példában a „Tisza-tó halfajai” tárlatot mutatjuk be. A tárlat 10 db halfaj bemutatását tartalmazza kép és hanganyaggal. Minden halfajhoz részletes leírás, fotógaléria, hanganyag, külső hivatkozás (Youtube videó, Wikipedia, további információ külső honlapon) jeleníthető meg.

 

Sematikus térképpel támogatott túravezetés

Gyakran előfordul, hogy a kiállítóhely, múzeum, élmény park, füvészkert, arborétum, vadaspark, stb. érdekességeinek helyzetét egy rajzolt térkép segítségével mutatják be, amelyen különböző kiemelt pontok könnyítik meg a tájékozódást.

A Turisztikai adatbázis lehetőséget biztosít a túra, tárlat, virtuális kiállítás kiegészítő elemeként sematikus térkép használatára. A sematikus térképen érzékeny pontok jelölhetők meg, amelyek segítenek az egyes túra elemek információinak előhívására.

Példa: Szegedi Füvészkert

A példában a „Szegedi Füvészkert” túra található. A túra 16 megállóhelyet tartalmaz, a hossza 2 km, 3 óra. A megállóhelyek a kert rajzolt térképéhez kapcsolódnak. 

A Szegedi Füvészkert saját mobil applikációval is rendelkezik ( Botanic Garden Szeged), amely ingyenesen letölthető.

Valós GPS koordinátákkal, GPX útvonallal, térképpel támogatott túravezetés

A Turisztikai adatbázis támogatja a térképpel támogatott túravezetők készítését, amely alkalmazható városi kulturális séták, gyalog-, kerékpáros-, lovas-, vízitúrák kialakításához.

A túrához GPS koordinátákkal túraelemek, megállóhelyek kapcsolhatók. Amennyiben rendelkezésre áll, GPX túraútvonal is megjeleníthető.

Példa: Szegedi szecessziós kulturális séta

A példában a „Szegedi szecessziós kulturális” séta szerepel. A séta Szeged belvárosában 17 db szecessziós épületet érint, hossza kb. 5 km, 2 óra.

Túrák felhasználása mobil alkalmazásban

A túrák, virtuális kiállítások mobil alkalmazásban, a Turisztikai adatbázis interfészét felhasználva megjeleníthetők.

Az ingyenesen letölthető Magyar Látnivalók mobil alkalmazásban az “Idegenvezető” funkcióban a fenti túrák letölthetők, megtekinthetők.
Magyar Látnivalók honlapja

Magyar Látnivalók mobilalkalmazás Idegenvezető funkció bemutatása

Túrák megjelenítése áttekintő térképen

Turisztikai adatbázis

 A látnivalók, turisztikai események, helyi értékek, túrák, kulturális séták stb. adatait a Turisztikai Adatbázis felületein keresztül tudjuk menedzselni. A partner szervezetek az egyes témakörökhöz önálló hozzáférési joggal rendelkeznek. Az adatbázishoz a mobil alkalmazások, web-oldalak szabványos interfészen keresztül csatlakoznak. Az adatbázis turisztikai programok szegmense nyílt adatbázisként működik, bárki által lekérdezhető, felhasználható.

A Turisztikai adatbázis lehetőségeiről, a felhasználás feltételeiről, a szolgáltatás díjáról további információk az info{kukac}myapps.hu email címen kérhetők.

Turisztikai adatbázisunk további szolgáltatása a “Játékos feladatok” fejlesztése, publikálása, amelyről bővebben itt olvashat.