Baja-Sombor Greenways


Letöltés marketről:

Összegyűjtöttük a Baja és Zombor közötti régió gyalogos-, kerékpáros- és vízi útvonalait, amelyeket érdemes felkeresnie, ha kirándulást tervez régiónkba. A Baja-Zombor közötti terület Magyarország és Szerbia határán helyezkedik el, a Duna-Tisza köze déli részén. A területet a magyar-szerb határvonal szeli ketté, nyugati természetes határát a Duna jelenti, a terület szerbiai része a Vajdasághoz tartozik.

A terület természeti értékekben gazdag, kiváltképp a Duna környékén és holtágaiban. Itt húzódik a magyar részen a Béda- Karapancsa Tájvédelmi Körzet, a szerbiai területen a Felső- Dunamellék (Gornije Podunavlje) Természetvédelmi Rezervátum.

A régió sík terepadottsági kedveznek a kerékpáros túráknak. A területet átszeli az Eurovelo 6-os jelzésű Duna-menti kerékpáros útvonal, ezt egészítik ki az egyes településeket összekötő rövidebb helyi kerékpárutak.

A vízi túrák szempontjából a Duna, a Ferenc-tápcsatorna és a Nagy-Bácskai-csatorna alkalmas túrák szervezésére.

Gyalogtúra útvonalak nem haladnak át a határon, a magyar területen leginkább a Baja-Gemenc térségben összpontosulnak.


Az alkalmazás megmutatja az útvonalak közelében található látnivalókat, mint múzeumok, templomok és kápolnák, egyéb természeti emlékek, tanösvények.

Folyamatosan bővítjük a látnivalók környezetében megrendezésre kerülő fesztiválok, programok adatait is.


Várjuk szeretette a “zöld” útvonalakat kedvelő turistákat.

Az alkalmazásban megtalálható:

  • a régió látnivalói, szállás- és vendéglátóhelyei, valamint szórakozási lehetőségek
  • kerékpáros és vízitúrák
  • eseménynaptár